1. nap az iskolában

 2010.10.07. 11:21

Megkezdődött az önkéntes tanárok munkája a suliban. Zöld programot tanítanak, meg angolt. Utóbbira szükség is van, mert sajnos a diákok angol tudása jórészt elég alacsony, még az idősebbeké is. Üdítő kivételek azért mindig akadnak. A Zöld program ráadásul teljesen új anyag (még akkor is, ha az alapítvány a korábbi években tanított ilyet) és sok ismeretlen angol kifejezést tartalmaz. Ezeket ki is gyűjtik egy külön oldalra alaposabb sulykolás végett. És hogy a fentieket tetézzem, mindez igaz a tanárokra is. Nagy részük elég gyenge angolból, az erősebbek fordítanak nekik és hát a környezetvédelemről sincs olyan sok, triviálisnak tűnő ismereteik, mint nekünk. Ezt onnan tudjuk, hogy a diák-órák előtt 1 hetet csak a tanárokkal foglalkoztunk. Ami a pozitív oldalát illeti, érdeklődve figyelnek, sok kérdést tesznek fel, tehát van esély arra, hogy a tudatosságuk alakítható. A 2 önkéntes tanárunk, Katharina és Ádám igen önállóan dolgoznak, a közbeavatkozásomra nincs szükség, csak megfigyelő státuszban vagyok. (Ami a másik 2 önkéntest illeti, náluk fordított a helyzet: nincs konkrét feladatuk és nem is jönnek ezek gyorsan, viszony igényelnék a gyakoribb és több feladatot.)


Volt alkalmam részt venni a suli évnyitóján is, szerencsére csak passzívan, távoli megfigyelőként. A 2 tanárt persze beültették a VIP páholyba, ahonnan nem volt menekvés. Én nem éltem ezzel a lehetőséggel, így körbe tudtam nézni, fényképezni, nem kellett egy pulpituson feszengve ülnöm 2 órán keresztül, a saját általános iskolai évnyitóimat idéző környezetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagcsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr202352719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása