Masnap

 2009.12.26. 14:22

PP nem annyira kaotikus es zsufolt mint ahogy a Lonely sugallta, legalabbis a tobbi varoshoz kepest. Azert latszik h nagyvaros, joval mocskosabb es szmogosabb. Az uj szallasunk kozelebb is van a kellemesebb folyoparti es belvarosi reszekhez. A folyopart kifejezetten kellemes es beljebb is nagy terek vannak a palota kornyeken. A palotat es az ezust pagodat egyebkent kihagyjuk, fenykepeket lattunk roluk, nem olcso a belepo es annyira nem is erdekel a kiralyi pompa egy szegeny orszagban, inkabb visszatetszonek talalom.

Ma gyasznapot tartottunk, mert meglatogattunk 2 helyet ami a Voros Khmer remuralom helyszinei voltak. Az egyik egy iskolabol atalakitott borton, vallato- es kinzo intezmeny (S21), itt valogatott modszerekkel kinoztak es bortonoztek a rendszer ellensegeit, akik kozt sok no es gyerek is volt. A szobak jo reszeben fenykepek vannak a bortonlakokrol, de nehany helyen azt latjuk ahogy megtalaltak a helyszint a felszabaditaskor es az utolso par szerencsetlen hullajat a kinzasok utan fotokon dokumentalva. Sok leiras is tartozik a kepekhez ami megvilagitja a hatteret a dolgoknak, bar azt nagyon igy sem lehet megerteni, ahogy szisztematikusan irotta az aktualis uralkodo osztaly a nepet.

A masik helyszin par km-re a varostol a Gyilkos Mezok, ahol az S21-bol odaszallitottakat vegeztek ki gyors utemben barbar modon. A csecsemoket pl. egy fahoz vagdostak h egy jellemzo peldat emlitsek. A helyszin most zarandokhely, tobbszaz elhunyt csontjai allnak vitrinben, valamint a tomegsirok godrei is jol kivehetok, mellettuk jelzes h hany embert kuldtek bele.

A tuktukosunk nem volt bobeszedu, de rendes volt, csak rakerdezett a tovabbi lehetosegekre, de nem eroltetett semmit.

Estefele maszkaltunk a kornyeken. Nagy bulinak tunik az egesz, pl. egy komoly szokokut korul sok csalad husol. Es mindenhol gyerekek rohangalnak, ami a meretukhoz kepest szep teljesitmeny.

A varos alapitas helyen epult Wat Phnom-ot egy seta alkalmaval erintettuk, ez egy kis dombon van (az egesz varos tok sik), a kornyezo park foleg helyi csaladok es majmok szorakozohelye. A palotak erdektelensege miatt holnap reggel valoszinuleg tovabb allunk Sihanoukville, azaz a tenger fele! Valoszinuleg a szilvesztert ott toltjuk, mert allitolag jo helyszin erre a celra, de tervezunk par turat a tengerparton masfele is, tehat ez nem biztos, csak az h kb 2 hetig tengerpartos program kovetkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagcsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr91624071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása