Phnom Penhi elso este

 2009.12.26. 14:01

Szenteste erkeztunk Phnom Penh-be egy eleg erdekes busz ut utan. Roviden csak annyit, hogy nagyjabol 10 karaoke khmer dvd-t neztunk vegig.

Miutan lekaszalodtunk a buszrol, viszonylag hamar kaptunk tuktukos ajanlatokat. Sajnos nem teljesen jol emlekeztunk egy szallo nevere, amit ajanlottak, igy kicsit rafaragtunk. A Royal Highness Hotelben kotottunk ki, ahol a jol megszokott 5$ helyett 10$-os ajanlatot kaptunk. Gondoltuk, egy este belefer, meg pisilni kell, ehesek vagyunk, egye fene. A szobank szama 101 volt. Itt mar gyanakodhattunk volna. Nem volt ablaka, csak a folyosora. Ebbol kifolyolag a levego szuper dohos volt, az agynemu is, es innentol kezdve mar minden olyan szornyunek tunt. Gyorsan lespuriztunk elkolteni az unnepi vacsinkat.

Az etterem is dragabb volt, mint amit megszoktunk, de a karacsony jegyeben ezzel sem torodtunk. Viszont erdekes volt latni, hogy meg milyen arcok verodtek ott ossze. Volt pl egy eleg reszegnek tuno amerikai pasi, aki egyszer majdnem ki is tudta onteni a szivet az egyik pincer csajnak, de az epp elkapta a Boca shrek macskas tekintet, amivel fagyit kert. Igy nem sikerult neki.

Masnap sikerult egy jo kis guesthouse-ba atcuccolnunk, igy magunk mogott hagytuk a 101-es szobat es minden porcicajat.

Vicces egyebkent, hogy milyen jelek utalnak a karacsonyra itt a kanikulaban. A legjobb a 3-4 eves gyerekek mikulas goncbe oltoztetve. Ezt nem tudjuk pontosan, honnan szerzik be, hogy az oviban kaptak, vagy valami divat hobort, de nekunk nagyon tetszett a sok kis mini mikulas.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagcsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr561624046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása