Üzlet

 2010.10.07. 14:20

Szereztem egy kis fizetős munkát is annál a kedves khmer családnál akik a magániskolát viszik. Van ott ugyebár egy gépterem pár géppel, amit egy helyi arc tart karban szarul, havi $50-ért. Ezért néha kijön és nem lehet tudni mit csinál, mert a gépeken kupleráj van és több vírus, mint ahány program. Nem is nagyon működnek egy idő után, a dolgok természetes rendje szerint.
Úgy tűnik, ennyi pénzért én is csinálhatom ezt a melót, hetente 1x kell kinézni hozzájuk. A gépeken meg is kezdtem a rendrakást, sőt, az egyikre már Linux került :). Mondtam, hogy próbálgassák és ha nagyon nincs ellenükre, akkor szokják meg, mert kevesebb gondjuk lesz vele. Kiváncsi vagyok az eredményre.
A kijárás egyébként kb. 2x 5km-es bicajozást is jelent, de a másik oldalon az van, hogy maradhatok akármeddig, amíg a gépek dolgoznak, csinálhatom a saját dolgomat is és eddig még mindig meghívtak ebédre. Ma pl. béka volt a menüben.
A pénzből ugyan nem lesz cukrászdám Bécsben, de azért a napi költségvetési hiányt pozitív irányba billenti. A családdal még vannak további terveim, lehet, hogy más közös üzletet is csinálunk. Holnapra meg is hívtak a 2 tanár önkéntessel egy kis pagoda-nézésre, mert most hosszú hétvégés ünnep van, ilyenkor a népek ételt adnak a szerzeteseknek helyi szertartások szerint, aztán a Tonle Sap tavat is megbámulhatjuk egy dombról.


Az előző alkalommal pedig megmutatták a család másik vállalkozását, egy krokodil farmot. Bántó zsúfoltságban tartják a dögöket egy kis medencében. Sokan élnek ebből, állítólag most jó üzlet a retikül.

Melléküzemágként kígyóbőrt is feldolgoznak, lenyúzzák a kígyót, a belseje megy a krokiknak kajához, a bőrt kiszárítják, elkötik a végét és közönséges bicikli-pumpával felfújják mint egy gumibelsőt. Így feszesebb, nem gyűrődik. Kis videon is megörökítettem a folyamatot, majd talán fel tudom tölteni. Több kép a galériában.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagcsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr12353401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suhodminyák · http://suhodminyak.blog.hu 2010.10.07. 14:53:56

A krokodilok húsával is kezdenek valamit? Ha igen, egy kóstolást megér - amennyiben a lelkiismereteddel össze tudod egyeztetni.

Az 50$-odat esetleg még valamennyivel kiegészíthetnéd, ha elárulnád az ubuntunak, hogy most már több földrészen hirdeted az igéjüket. ;-)

Boca 2010.10.07. 15:39:01

@suhodminyák: Biztos kezdenek valamit, de jó kérdés, fel fogom tenni a házigazdáknak.
süti beállítások módosítása