Bankszámla nyitása

 2010.09.02. 14:57

A fél éves kint tartózkodásomra szállásra kapott és saját megélhetésemet biztosító pénz egy helyi hivatalnok 5 évi legális jövedelmét teszi ki, ezért célszerűnek látszik ezt a pénzt nem az övtáskában hordani ez idő alatt.


Szerencsére van a városban olyan bank, ahol jöttmentek is nyithatnak számlát, ehhez mindössze egy útlevél és kb 1 óra várakozás kell.
Nem különösebben érzékenyek az ügyfél magánszférájára. Az ügyfélfogadás számlanyitáshoz és az ezzel járó pénz befizetéséhez egy sima asztalsoron történik, de ha a szükség úgy hozza, ketten is szoronganak egy asztalnál. Kissé feszengő dolog átadni $2000-t a bankos csajnak úgy, mint ahogy a kiló banánért az 1-et a piacon. Ami viszont jó hír, hogy korábbi ismereteimmel ellentétben gond nélkül bevették a 2000 előtti százdolláros bankókat. Az a hír járja, hogy erre kényesek, régi bankjegyeket nem fogadnak el. Ilyet tavaly Bangkokban tapasztaltunk és Kambodzsára is írták az útikönyvek. Rutinosan a régieket a banknak szánt csomagba tettem, mert az még nem tisztázott, hogy a hotelesek és más szolgáltatók mennyire háklisak erre, így a nálam lévő pénzzel már nem lesz gond, azok mind frissek. $50 alatt nem nézegetik nagyon a papírt, de a nagy címletektől nehéz szabadulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagcsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr632266812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása