Battambang

 2009.12.22. 14:08

5$-ert atbuszoztunk Battambang varosaba, a Tonle Sap to masik oldalara. A buszut 4 orasra volt kiirva. Reggel 6kor keltunk, mert 7kor jott ertunk egy taxis aki kivitt ahhoz a buszhoz ami elvitt minket a buszpalyaudvarra ahol 10 perc porban varakozas utan felszallhattunk arra a buszra ami vegul elhozott ide. Kozben megallt ugyanott ahol az elozo buszra szalltunk fel, sot aztan bekanyarodott abba az utcaba ahol gyakorlatilag laktunk. Meg felszedtunk par helyi csokost, igy 9kor mar el is hagytuk a varoshatart. Delre Battambangba erkeztunk, a tovabbi reszek mar gyorsabban mentek.
A busz meg meg sem allt, amikor tablakrol mutattak tuktukosok a napi hotel ajanlatokat. Leszallaskor pedig elarasztottak minket. Rutinosak voltunk, en el is indultam makacsul gyalog, mert tudtam h tok kozel vagyunk a kozponthoz es a gps is kepbe hozott. Kozben egy kedves tuktukos srac egyre jobban ertetlenkedett h miert nem pattanok fel (Anna hajlandobb lett volna), mert 1$-ert korbemutatja az osszes hotelt ami letezik, sot aztan mar felert is, de en kitartottam a mar elismerten abnormalitas szintjeig. Megmutatta aztan hol van 5$-os szoba, megneztuk, beramoltunk. Aztan annak rendje es modja szerint megbeszeltunk vele masnapra egy korrektnek tuno egesz napos turisztikai programot 15$-ert.
A varosban egysegnyi teruleten talalhato ettermek, internet helyek es turistak szama 1-2 nagysagrenddel kisebb mint Siem Reapban. Ehesek voltunk, ezert jobban meg kellett dolgoznunk a zsakmanyert, de aztan a piac vegeben a folyonal talaltunk egy uvegkalitkas szocreal menzat ahol pazar kajat ettunk es olyan finom kokusz shake-et h kette allt a fulunk es mindezt meg a legolcsobb siem reapi arnal is kevesebbert. Dollarban ki sem voltak irva az arak, mert kb minden 0 es 1 koze esett volna, az meg hulyen nez ki az etlapon. Nem volt nalunk epp sok helyi penz, elfogadtak ugyan dolcsit, de rosszabbul valtottak mint 4000, ezert kb a borravalot buktuk, illetve buktak, 7$-t fizettunk. Azert mas helyen tovabbra is 4000 az atvaltas, de ezt itt erdemes elore tisztazni, valamint a jopar penzvaltoban meg tobb is mint 4000-et kapunk a $-ert, szoval legjobb ott valtani.
A kisebb forgalom miatt mas a hangulata a varosnak. Konnyebb maszkalni, meg nem is ugralnak az ember nyakaba, ez neha jol jon, neha nem. Azert 2 ettermet mar lecsekkoltunk, rendben vannak.
Egy fiatal motoros tanarbacsi megallitott minket es megkert h holnaputan menjunk el vele a par km-re levo falujaba ahol kicsit beszelgethetnenk az osztalyaval angolul. Elmondasa szerint o kezdte az angolt kemenyen nyomni, kinevelt mar 1 tanargeneraciot akik most a legkisebbeket tanitjak. Komoly kuldetestudat aradt a tekintetebol. Remeljuk, nem szervkereskedo, de ezt meg a holnapi tuktukos emberrel is leellenorizzuk valahogy.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagcsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr91615856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása